top of page

Knygų puslapiais po Londoną


Mėgstate skaityti ir norite patobulinti savo anglų kalbos žinias? Tuomet šios dienos įrašas skirtas būtent jums! Paruošėme puikų sąrašą knygų, kurias skaitydami pasijusite lyg vaikščiodami po Londoną. Visos čia pateiktos knygos yra išverstos ir į lietuvių kalbą, tačiau mes, be abejo, rekomenduojame jas skaityti originalo kalba.




Oscar Wilde "The Picture of Dorian Gray"



Dorianas Grėjus gyvena hedonistinį gyvenimą, kuriame svarbiausia grožis ir savirealizacija. Kai dailininkas, sužavėtas Doriano grožio, nutapo jo portretą, Dorianas išreiškia norą nesenti. Čia ir prasideda pati įdomiausia knygos dalis.






Nick Hornby "About a boy"


Knygos herojai - dvylikametis berniukas ir 36 metų vyras. Kad surastų savo laimę, abiems veikėjams teks išmokti pasitikėti kitais.





Arthur Conan Doyle "Sherlock Holmes"


Šerloko Holmso pasakojimų serija pasakoja apie privatų detektyvą, gyvenantį Baker Street, Londone. Šerlokas turi unikalių sugebėjimų pastebėti dalykus, kurių kiti nepastebi. Iš to, ką pamato, detektyvas daro tikslias ir daugeliui netikėtas išvadas. Į detektyvines istorijas įpinami Šerloko blogi įpročiai bei jo draugystė su daktaru Vatsonu.



Monica Ali "Brick Lane"


Šio romano veiksmas vyksta devintajame dešimtmetyje, jo centre – imigrantė iš Bangladešo Nazneen, kuri išteka už vyresnio vyro. Nazneen persikelia į Londoną, kur pradeda savo santuokinį gyvenimą. Čia ji susiduria su nauja kultūra ir ieško pusiausvyros tarp naujų galimybių ir senų tradicijų.





Zadie Smith "White Teeth"


Šios knygos veiksmas vyksta 2000-aisiais, o dėmesio centre atsiduria du karo laikų draugai – bangladešietis Samadas ir anglas Arčis. Tai pasakojimas apie jų ir jų šeimų gyvenimą Londone. Knygos keliamos tikėjimo, lyties, rasės, istorijos ir kultūrinės problemoms.





Charles Dickens "Oliver Twist"


Istorija pasakoja apie Oliverį, našlaitį berniuką, sunkią jo vaikystę bei kelionę į Londoną, kur jis susipažįsta su nepilnamečių kišenvagių gauja. Iš pradžių knyga anglų kalba gali skaitytis nelengvai, mat ji parašyta prieš beveik du šimtmečius, tačiau tai labai įdomus pasakojimas apie įvairias XIX amžiaus Londono socialines problemas.






Evelyn Waugh "Vile Bodies"



Romano veiksmas vyksta tarpukario Londone. Tai pasakojimas apie siautulingą jaunų žmonių gyvenimą labai įdomiu istorijos periodu







Malonaus skaitymo!

bottom of page