top of page

Kokią anglų kalbą mokytis?



Julija labai norėjo gerai ir greitai išmokti anglų kalbą. Nusprendusi, kad geriausia tai daryti šalyje, kur kalbama ta kalba, ji išsirinko vieną anglų kalbos mokyklų Londone. Po poros savaičių intensyvių kasdienių pamokų, Julija, paskatinta savo mokytojos, susirado darbą kavinėje. Taip ji turėsianti dar daugiau galimybių kalbėti angliškai.


Viskas ėjosi pakankamai sklandžiai, kol vieną pavakarę į kavinę užsuko du klientai - vyras ir žmona. Vyrui pradėjus kalbėti, Julija suvokė, kad jis šneka angliškai, bet ji visiškai nesuprato ką šis žmogus jai sakė. Net ir perklausus kelis kartus, jai vis tiek niekaip nepavyko suprasti ko gi tas vyras prašė. Taigi Julija pasikvietė savo kolegę, kuri priėmė užsakymą - jis norėjo dviejų puodelių kavos ir dviejų sumuštinių. Klientams išėjus, ji atsiprašė kolegės, bet ši liepė jai nesirūpinti ir paaiškino, kad šie žmonės buvo iš Škotijos, todėl Julija, jau pripratusi prie Londono tarmės, ir nesuprato ko norėjo šis kavinės lankytojas.


Kitą dieną mokykloje Julija papasakojo apie nutikimą savo mokytojai, kuri patarė jai klausyti įvairesnės audio ir video medžiagos.


Anglų kalba išplito per visą pasaulį ir nors ji yra laikoma tarptautine kalba, vis dėlto, daug kas priklauso ir nuo vietos tarmės. Prie akcento ausis pripranta tik jo besiklausant, todėl svarbu klausyti ne tik karalienės arba bendrinės amerikiečių anglų kalbos, bet rasti kuo įvairesnę medžiagą.


Šiam tikslui mes labai mėgstame naudotis Ted.com įrašais.



bottom of page